Kef introduceert Nieuwe Kef LS50 wireless Nocturne

Nieuwe Kef LS 50 wireless Nocturne (voor in de nacht)

 

Het Britse KEF heeft industrieel ontwerper Marcel Wanders bereid gevonden om aan de geluidsprestaties van de LS50 Wireless luidspreker nu ook een kunstzinnig design toe te voegen, met onder meer lichtgevende weergevers. Deze KEF LS50 Nocturne werd op een presentatie in hotel Andaz in Amsterdam feestelijk geïntroduceerd. Heel toevallig precies tijdens het ADE (Amsterdam Dance Event) dat deze week in Amsterdam plaatsvind.

De Nederlandse ontwerper die gevraagd is om zijn visie op het strakke design en high-end prestaties los te laten. Het resultaat is een uitvoering die met geen enkele andere luidspreker is te vergelijken: de Nocturne heeft behalve een zeer opvallend jasje waar van alles in te ontdekken valt ook een aantal lichtgevende elementen voor extra sfeer in het donker.

‘We wilden een eerbetoon brengen aan de nacht, met een opmerkelijke diepte in de lichte en donkere tinten, texturen en patronen die zinspelen op wat je ervaart in een droom,’ zo duidt Gabriele Chiave, creative director bij Studio Marcel Wanders, de verschijning. Marcel Wanders zelf: ‘Er zit een georkestreerd tempo in deze medley. Doordat de muzikale elementen allerlei individuele ontdekkingen bieden heeft het ontwerp zijn eigen ritme.’

De ‘Nocturne’-uitvoering is gebaseerd op jongere LS50 Wireless en voorzien van dezelfde kwaliteiten. Uiteraard voorzien van KEF’s Uni-Q technologie die de tweeter in het akoestische hart van de bas/midrange conus plaatst. Het luidsprekersysteem maakt gebruikt van een digitaal 192kHz/24-bit hi-res signaalpad en een toegewijde DAC voor ieder kanaal, draadloze verbinding is er via 2.4GHz/5GHz dual-band wifi en 4.0 aptX Bluetooth.

De KEF LS50 Wireless Nocturne hebben wij uiteraard al in huis en kost 2650 euro.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.