HiRez beats CD and SACD, ervaren door ACV leden

De R4M audioPC met Weiss DAC was duidelijk in het voordeel ten opzichte van real-time playback vanaf een topklasse CD-speler combinatie.

Hier verkort de reactie van een van de aanwezigen:

Ik heb enorm genoten afgelopen woensdagavond. Qua geluid een topper. Zowel op een absolute als op een relatieve schaal. Zit bij de top 5 van demonstraties bij ACV sinds 2001.
Ik had en drukke dag achter de rug maar kon mij toch helemaal op laten gaan in de muziek. Meestal kost dat de nodige moeite.
Dat is bijzonder. Plus dat er geen luistermoeheid optrad. Het hielp wellicht ook dat de muziekkeus goed aansloot bij mijn smaak.
[…..] Je zet een mooi product in de markt met de PC. De Weiss DAC deed zijn werk naar behoren. Het verschil met CD en de laptop van Roland was allemaal goed te horen.
De verschillen waren, in positieve zin, groter dan verwacht. De CD weergave was natuurlijk niets mis mee, maar via de PC route werd je pas echt bij de muziek betrokken.
Zoals bijvoorbeeld met de mij bekende Tuck en Patti. De zeggingskracht van de stem en de indringende tekst was super.
De track van Chesky (24/192 red.) was fenomenaal, als je je ogen dicht deed zat je er heel dicht op. Goede punten ook door de ADAM speakers die alles zo mooi breed afbeelden. Er werd pittig hard gedraaid, kwam ook door de grote groep mensen.
…..
Kortom, zeer bedankt voor de fijne avond, ik heb er veel van opgestoken. Het belang van de software is ook duidelijk geworden
“.

Share